KONYA ADLİYESİ
Hakim ve Savcı Adaylarına Yönelik Tanışma Toplantısı Düzenlendi

        Konya Adliyemizde staj yapan 13. Dönem Avukatlık mesleğinden geçen Hakim ve Savcı adayları ile 28. dönem hakim ve savcı adayları ile 21 Eylül 2023 tarihinde tanışma toplantısı düzenlendi. 

        Konya Adliyesi Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan KILIÇ Hakim ve Savcı Adayları Çalışma Salonunda düzenlenen tanışma toplantısına; Cumhuriyet Başsavcımız sayın Halil İNAL, Staj Koordinatörü Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz sayın İzzet YURTERİ ile hakim ve savcı adayları katıldı. 

        Hakim savcı adaylarımız ile bir süre sohbet eden Cumhuriyet Başsavcımız, mesleki tecrübelerini ve kişisel deneyimlerini hakim ve savcı adaylarıyla paylaştı. Cumhuriyet Başsavcımız yaptığı konuşmasında, “Yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Allah mahcup etmesin.Mesleki açıdan donanımlı hakim ve savcıların yetiştirilmesi yargıya olan güvenin artmasını kolaylaştırır.Adalet Bakanlığımızın destekleri ile yürütülen ‘Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi’ kapsamında yapılan ortak eğitimler, konferans, seminer gibi çalışmalarla hakim ve savcı adaylarının mesleki ve kişisel gelişimleri desteklenmektedir. Siz değerli Hakim ve Savcı adaylarımızın protokol kurallarının öğrenilmesi ve uygulanması, kılık kıyafete ve mesaiye dikkat edilmesi, Devlet memuru ve yargı mensubu vakarına uygun hareket edilmesi, stajın verimli geçirilmesi,staj sırasında bir yabancı dil öğrenilmesine çalışılması, yüksek lisans yapılması, uygulamaya yönelik duruşmaların takip edilmesi, olay yeri inceleme/keşif işlemlerine katılınması, müzekkere ve karar taslaklarının hazırlanması, kalem işlemlerinin takip edilmesi, Cumhuriyet Başsavcılığımızca düzenlenecek Adli Tıp, Cezaevi ,İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı gibi kurumlara yapılacak ziyaret programlarına katılınması hususlarına dikkat etmeniz büyük önem arz etmektedir.Bir diğer önemli konu ise, hepimiz sosyal medya kullanımı ve sosyal ilişkilerimizde her zaman dikkatli davranmalıyız. Kibirden uzak durup tevazu ile hareket etmemizde fayda vardır. Adliyemizde staj yaptığınız süre boyunca bir sorunla karşılaştığınızda staj koordinatörümüz Başsavcı Vekilimiz İzzet YURTERİ bey ile her zaman iletişime geçebilirsiniz. Biz, staj süreniz boyunca sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Yeni görevinizde ve çalışmalarınızda başarılar dilerim.” dedi.

        Tanışma toplantısının düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade eden Hakim ve Savcı adayları, Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ettiler.

        Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı
Medya İletişim Bürosu